'Prognoses Shell al beter dan eind april'

Gepubliceerd op 30 juni 2020 09:38

AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige kwartaalupdate van Shell bevatte prognoses voor de resultaten in het tweede kwartaal die over het algemeen "veel beter" waren dan de vooruitzichten die het olie- en gasconcern in april schetste. Dat stellen analisten van RBC Capital Markets.

Shell maakte bekend dat de verkoop van olieproducten in het afgelopen kwartaal veel lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens RBC zit de grootste verrassing er toch vooral in dat de verwachtingen voor de marges op raffinage-activiteiten aanzienlijk neerwaarts zijn bijgesteld.

Marktvorsers van ING ontwaren in het kwartaalbericht, en dan vooral de verwachte afschrijvingen die kunnen oplopen tot 22 miljard dollar, de eerste contouren van een reorganisatie. Na die forse ingreep in de structuur van het bedrijf zou Shell zich veel minder richten op olie en gas dan nu het geval is, denken ze.

RBC hanteert een outperform-advies voor Shell. ING geeft een hold-advies bij een koersdoel van 16,6 euro. Het aandeel stond op de beurs in Amsterdam omstreeks 10.20 uur 2,1 procent lager op 14,55 euro.

Gerelateerde aandelen21:59:58

  Royal Dutch Shell A
14,624
-0,146
-0,99%