Mooie koerswinsten op Wall Street

Gepubliceerd op 29 juni 2020 21:43

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen maandag behoorlijk omhoog, waarmee wat terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Verder kan vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 2 procent hoger op 25.504 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 3045 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1 procent tot 9850 punten.

Boeing is begonnen met testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf het bedrijf daarvoor zondag toestemming. De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost. Het aandeel Boeing ging bijna 10 procent omhoog.

Facebook

Verder staat Facebook (plus 1,7 procent) nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf. De klagers vinden dat Facebook te weinig doet om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Ook Twitter (plus 2,8 procent) staat om die reden in de schijnwerpers. Facebook zegt scherper op racistische reclames te gaan letten en problematische berichten van politici van een label te gaan voorzien. Onder meer koffieketen Starbucks en drankenbedrijf Diageo stopten hun campagnes.

Cosmeticamaker Coty tekende een koerswinst van bijna 13 procent op. Het bedrijf nam een belang in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Coty koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Planet Fitness

Fitnessketen Planet Fitness zakte 2,3 procent na berichten over een mogelijke grote uitbraak van het coronavirus bij een sportschool van het bedrijf in West Virginia.

Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy maakte bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiƫn op orde te kunnen brengen.

De euro was 1,1232 dollar waard tegen 1,1242 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent duurder op 39,53 dollar. Brentolie steeg 1,7 procent in prijs tot 41,71 dollar.

Gerelateerde aandelen21:59:58

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%