Rustig begin voor Wall Street in de maak

Gepubliceerd op 29 juni 2020 15:01

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen van New York lijken de nieuwe handelsweek met kleine winsten te beginnen, na de stevige uitverkoop vorige week. Beleggers hopen op meer stimulans om de economie door de crisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing weet de aandacht op zich gericht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.

De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd, wakkerde de zorgen aan over het economische herstel, waarmee de roep om extra maatregelen luider wordt. Het wereldwijde dodental van het longvirus bedraagt inmiddels meer dan 500.000.

Boeing mag beginnen met de testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) gaf het bedrijf daarvoor zondag toestemming. De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost.

Facebook

Verder staat Facebook nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf. De klagers vinden dat Facebook te weinig doet om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Ook Twitter staat om die reden in de schijnwerpers. Facebook zegt scherper op racistische reclames te gaan letten en problematische berichten van politici van een label te gaan voorzien. Onder meer koffieketen Starbucks en drankenbedrijf Diageo stopten hun campagnes.

Verder staat cosmeticamaker Coty in de belangstelling. Dat bedrijf nam een belang in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Coty koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Chesapeake Energy

Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy maakte bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiƫn op orde te kunnen brengen. Verder maakte restaurantketen Chipotle Mexican Grill een samenwerkingsverband met maaltijdbestelbedrijf Grubhub bekend.

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag stevig gedaald. De Dow-Jonesindex sloot 2,8 procent in de min op 25.015,55 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 2,4 procent tot 3009,05 punten en techbeurs Nasdaq verloor 2,6 procent tot 9757,22 punten.

Gerelateerde aandelen21:59:58

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%