Shell ondanks dividendverlaging populair bij kleine belegger

Gepubliceerd op 29 mei 2020 12:31

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell blijft bij kleine particuliere beleggers in Nederland favoriet, ondanks de crisis die de coronapandemie in de energiesector heeft veroorzaakt. Wegens die crisis verlaagde het Brits-Nederlandse concern eind vorige maand voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn kwartaaldividend.

Onlinebroker BinckBank zie dat het meeste vermogen van actief beleggende klanten naar Shell ging. Ook was Shell in Nederland het meest verhandelde aandeel.

Op de tweede plek qua belegd vermogen staat biotechnoloog Galapagos. De onderneming verwacht dat zijn belangrijkste medicijn in ontwikkeling, filgotinib, dit jaar wordt goedgekeurd voor reuma. ING staat op de derde plek qua belegd vermogen in Nederland.

BinckBank

BinckBank signaleert toegenomen interesse in fondsen die mogelijk een rol spelen bij vaccins of andere middelen voor de bestrijding van het nieuwe coronavirus. Zo staat de Leidse biofarmaceut Pharming op plaats 8 van de fondsen waarin particuliere beleggers het meeste vermogen belegden. Het bedrijf meldde bemoedigende resultaten met zijn middel ruconest tegen Covid-19. Dat was aanleiding voor een groter opgezet onderzoek naar de werking van ruconest tegen het coronavirus.

Rond fondsen die hard worden geraakt door de coronacrisis is duidelijk meer handelsactiviteit. Zo was luchtvaartconcern Air France-KLM het aandeel waarin binnen de Europese Unie het meest werd gehandeld. Ook reisorganisatie TUI en vliegtuigmaker Airbus stonden in de top 10 aandelen waarmee de meeste transacties plaatsvonden.

Gerelateerde aandelen22:45:01

  Royal Dutch Shell A
14,134
+0,192
+1,38%