'Galapagos kan nu echt cashen'

Gepubliceerd op 29 mrt 2019 om 08:17

AMSTERDAM (AFN) - De geslaagde fase 3-studies naar de het geneesmiddel filgotinib van Galapagos, zijn van grote betekenis voor het aandeel van de biotechnoloog. Het bedrijf kan nu eindelijk veel geld verdienen, zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Galapagos voerde de onderzoeken uit met Gilead, een grote speler in de farmacie. De afspraken over de verkooprechten met de samenwerkingspartner voor filgotinib zijn volgens Versteeg gunstig voor Galapagos. Zo gaat de Nederlands-Belgische onderneming het middel in bepaalde Europese landen verkopen. Daarnaast strijkt Galapagos een flinke commissie op bij de verkoop van filgotinib door Gilead in de belangrijke Noord-Amerikaanse markt.

Het feit dat filgotinib met succes een fase 3-onderzoek heeft doorstaan, maakt het vrijwel zeker dat het middel uiteindelijk verkocht mag worden. Daardoor kleven aan het aandeel Galapagos minder risico's dan voorheen, legt Versteeg uit. Dat een in Amsterdam genoteerde biotechnoloog een fase 3-onderzoek succesvol afrondt, is volgens de marktkenner bovendien heel uitzonderlijk.

Vergelijkingen kennen beperkingen

Uit de recente onderzoeken kwam ook naar voren dat filgotinib in bepaalde gevallen beter werkt dan reumamiddel en ontstekingsremmer Humira van AbbVie. Ook zou filgotinib minder bijwerkingen hebben. Dat zijn geen onbelangrijk punten, stipt Versteeg aan, want Humira is op dit moment het best verkochte geneesmiddel ter wereld.

Analisten van Citi onderstrepen dat filgotinib op het vlak van veiligheid een voorsprong lijkt te hebben op andere medicijnen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat vergelijkingen tussen verschillende medische onderzoeken hun beperkingen kennen, schrijft de zakenbank.

Veilige toepassing

Ook KBC Securities is positief over het veiligheidsprofiel van het geneesmiddel. Die resultaten effenen volgens de Belgische bank de weg naar de veilige toepassing van filgotinib bij andere ontstekingsziektes, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Fase 3-onderzoeken naar die aandoeningen lopen nog. Analisten van Jefferies noemen filgotinib een medicijn met een potentie van 6 miljard dollar per jaar aan opbrengsten op zijn hoogtepunt.

InsingerGilissen hanteert een aanbevolen-advies voor Galapagos, bij een koersdoel van 130 euro. Citi geeft een buy-advies en koersdoel van 115 euro. Ook KBC blijft bij een buy-advies en geeft een koersdoel van 124 euro. Het aandeel Galapagos stond vrijdag omstreeks 10.35 uur 15,7 procent hoger op 96,18 euro.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  Galapagos
148,900
-1,050
-0,70%