NEPI omlaag na kritisch rapport

Gepubliceerd op 28 nov 2018 om 11:53

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - NEPI Rockcastle ging woensdag stevig omlaag, na een kritische rapport over het vastgoedfonds. Volgens shortseller Viceroy Research overschat NEPI de winsten van zijn Roemeense bezittingen. NEPI ontkent dat.

Volgens het jaarverslag boekte NEPI vorig jaar een brutowinst van 284,9 miljoen euro op zijn Roemeense bezittingen. Viceroy beweert echter dat volgens lokale documenten een verlies van 40 miljoen euro werd geleden. NEPI heeft in Roemeniƫ zijn grootste markt. Viceroy zegt in het rapport verder ,,diverse tegenstrijdigheden'' te hebben gevonden in de financiƫle verslaglegging van NEPI. Zelfs zonder die tegenstrijdigheden is de vastgoedinvesteerder al te duur ten opzichte van vergelijkbare fondsen, beweert Viceroy.

Financieel directeur Mirela Covasa vindt dat het rapport van Viceroy de cijfers verkeerd weergeeft. ,,We blazen geen winsten op. Er zijn specifieke boekhoudkundige redenen voor de cijfers'', zo gaf de bestuurder aan.

Geen mogelijkheid

In een formele verklaring liet NEPI later weten dat het rapport is gebaseerd op ,,talrijke feitelijke fouten, misleidende informatie en valse beweringen''. Volgens NEPI heeft de onderneming bij Viceroy niet de mogelijkheden gehad om te reageren op de beschuldigingen voordat het rapport werd gepubliceerd. Het bedrijf overweegt stappen.

Het aandeel NEPI stond woensdag omstreeks 14.30 uur bijna 14 procent in de min op 6,35 euro.

Gerelateerde aandelen2:01:47

  NEPI ROCKCASTLE
8,850
0,000
0,00%