'Besluit Arcadis is begrijpelijk'

Gepubliceerd op 26 maart 2020 10:08

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van advies- en ingenieursbureau Arcadis om te stoppen met het inkopen van eigen aandelen en het dividendvoorstel in te trekken vanwege de coronacrisis is te begrijpen. Dat meldde KBC Securities in een reactie.

Arcadis spreekt van voorzorgsmaatregelen in deze crisistijd. KBC stelt dat de impact van het virus voor Arcadis in het eerste kwartaal waarschijnlijk beperkt zal zijn, maar dat er grote onzekerheid is over het tweede kwartaal, met name wat betreft de situatie in Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Staten. Gezien de sterke verbetering van de balans in de afgelopen twee jaar is het nu nog onwaarschijnlijk dat de bankconvenanten geschonden gaan worden, maar de zichtbaarheid is beperkt, aldus KBC. Het advies staat op accumulate, met een koersdoel van 22 euro.

ING schat dat Arcadis met het stoppen van het dividend 50 miljoen euro bespaart en met het schrappen van aandeleninkopen nog eens 36 miljoen euro. Met andere ingrepen, zoals het stoppen van alle reizen, worden nog eens tientallen miljoenen bespaard, denkt de bank. ING stelt dat Arcadis de juiste maatregelen neemt in de strijd tegen het coronavirus. Het advies is buy, met een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag omstreeks 10.25 uur een min van 2,3 procent op 14,26 euro.

Gerelateerde aandelen18:31:30

  Arcadis
15,310
+0,780
+5,37%