Rode beurzen in middaghandel

Gepubliceerd op 25 april 2019 16:05

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdag in de middaghandel wat verder in het rood. Beleggers hadden hun handen vol aan opnieuw een stortvloed aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam was chiptoeleverancier ASMI de grote blikvanger na een verhoging van de omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging in de uitverkoop na een handelsupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.00 uur 0,3 procent lager op 566,61 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 818,18 punten. Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 0,8 procent.

ASMI was koploper bij de middelgrote bedrijven met een koerswinst van meer dan 10 procent. Het bedrijf kwam na een sterk eerste kwartaal met een rooskleurigere voorspelling voor zijn opbrengsten in het tweede kwartaal. De resultaten van Intertrust vielen juist niet in de smaak. De financieel dienstverlener was hekkensluiter met een verlies van bijna 7 procent.

ING

Bij de hoofdfondsen noteerde ING ex-dividend (min 3,9 procent). Informatieleverancier RELX won 0,9 procent na een geruststellend kwartaalbericht. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) daalde 0,3 procent na een handelsupdate.

In Frankfurt verloor Deutsche Bank 0,8 procent na het staken van de fusiegesprekken met branchegenoot Commerzbank (min 2,5 procent). Bayer won 2,1 procent. De Duitse chemiereus zag de kwartaalwinst minder sterk dalen dan gevreesd. Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero won 8,5 procent na een verhoging van de omzetverwachting. De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia kelderde in Helsinki 8,9 procent na een zwak kwartaal.

Carrefour

In Parijs wonnen supermarktketen Carrefour en bandenmaker Michelin 3,7 en 1,6 procent na goed ontvangen omzetcijfers. Automaker PSA Peugeot Citro├źn, die afgelopen kwartaal minder auto's verkocht, daalde 2,5 procent.

De Zwitserse bank UBS won 1,3 procent na meevallende cijfers. Sainsbury zakte 4,6 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern mag van de Britse toezichthouder niet fuseren met Walmart-dochter Asda.

De euro was 1,1144 dollar waard, tegen 1,1192 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 65,95 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 74,99 dollar per vat.