Overname Sky helpt Comcast aan hogere omzet

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 13:59

PHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - Televisie- en telecombedrijf Comcast heeft in het eerste kwartaal zijn winst en omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De stijging komt door de recente overname van het Britse mediabedrijf Sky, waardoor het concern er meer klanten bij kreeg. Ook de telecomactiviteiten brachten meer geld in het laatje.

De totale omzet steeg met bijna 18 procent tot een kleine 26,9 miljard dollar. Onder de streep resteerde een winst van net geen 3,6 miljard dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens topman Brian Roberts kende Comcast een goede jaarstart. Zo viel de winst hoger uit dan kenners in doorsnee hadden verwacht. De omzet bleef daarentegen achter bij de prognose. Onder andere de televisietak van dochterbedrijf NBCUniversal behaalde minder inkomsten. Comcast wijst er daarbij op dat in de eerste drie maanden van vorig jaar de Olympische Winterspelen en Super Bowl nog veel kijkers trokken, terwijl dergelijke grote tv-evenementen de afgelopen verslagperiode uitbleven.