Wall Street opent hoger na historische dagwinst

Gepubliceerd op 25 maart 2020 14:46

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend, waarmee een vervolg wordt gegeven aan de historische koerswinsten op dinsdag. Toen tekende de Dow-Jonesindex de grootste stijging op sinds de Grote Depressie in 1933. Beleggers op Wall Street verwerken het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 2,7 procent hoger op 21.267 punten. De Dow steeg dinsdag meer dan 11 procent. De brede S&P 500 klom 1,8 procent tot 2490 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 7530 punten.

Het Witte Huis heeft na urenlange onderhandelingen een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van dat steunpakket.

Luchtvaart

Bedrijven die buitengewoon hard geraakt zijn door de crisis gaan omhoog, zoals luchtvaartmaatschappijen, cruise-aanbieders en casinobedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts met plussen tot 26 procent.

Boeing werd ruim 20 procent meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

Nike

Sportartikelenproducent Nike kwam met beter dan verwachte resultaten in de drie maanden tot 1 maart, geholpen door zijn onlineverkopen. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde Nike eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australiƫ en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open. Het aandeel Nike sprong 7,3 procent omhoog.

Facebook (min 2 procent) kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. Volgens de techreus geldt de daling van de reclame-inkomsten vooral voor gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

Gerelateerde aandelen18:49:34

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%