Verkoop onderdelen stuwt winst Van Lanschot

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 07:53

DEN BOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft het eerste kwartaal van het jaar fors meer winst behaald in vergelijking met de verslagperiode een jaar eerder. De stijging is puur te danken aan de verkoop van onderdelen. Exclusief die extra opbrengsten was volgens het bedrijf sprake van een stabiel resultaat.

Van Lanschot nam de voorbije periode afscheid van de deelneming in AIO II en verkocht zijn belang in VLC & Partners. Die deals leverden een boekwinst op van ruim 50 miljoen euro. Het exacte winstcijfer over het eerste kwartaal maakte Van Lanschot niet bekend. De vermogensbeheerder sprak wel van een aanzienlijk hoger resultaat.

Het beheerd vermogen van het bedrijf steeg in de afgelopen maanden met 4,8 miljard euro tot 71,8 miljard euro. Vooral positieve koerseffecten droegen bij aan de verbetering. Verder was bij de divisie sprake van 300 miljoen euro aan uitstroom. De zogeheten fully loaded CET1-ratio komt uit op 22,6 procent.

Als gevolg van het negatieve beursklimaat zijn klanten wat terughoudender om te beleggen. Dit merkt van Lanschot bij zijn divisie Private Banking en bij Evi.

Gerelateerde aandelen23:00:00

  Van Lanschot Kempen NV
19,800
+0,360
+1,85%