Philips voert productie medische ventilatoren flink op

Gepubliceerd op 23 maart 2020 07:31

AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat de productie van medische ventilatoren de komende tijd flink verhogen om zo aan de sterke vraag van ziekenhuizen vanwege de coronacrisis te voldoen. Het is de bedoeling dat binnen acht weken een verdubbeling van de productie wordt behaald en tegen het derde kwartaal moet dat een verviervoudiging zijn.

Philips neemt extra personeel aan, voegt productielijnen toe en gaat werknemers meer diensten laten draaien. "Er is een ongekende wereldwijde vraag naar medische apparatuur om te helpen met de diagnose en behandeling van patiƫnten met het coronavirus", aldus topman Frans van Houten van Philips.

Het zorgtechnologieconcern heeft productiefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Aziƫ. Philips verwacht wel dat het coronavirus een negatieve impact op zijn resultaten in de eerste helft van dit jaar zal hebben, omdat de vraag naar zijn consumentenproducten wordt geraakt en de toeleveringsketen wordt verstoord. Het bedrijf kan nog niet zeggen hoe groot die impact uiteindelijk zal zijn.

Philips bracht tevens wijzigingen aan bij zijn lopende aandeleninkoopprogramma. Begin 2019 kondigde het bedrijf aan voor 1,5 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen. Daarvan is nu iets meer dan de helft gerealiseerd. Door de onzekerheden rond het coronavirus is nu besloten het resterende deel van de aandelen via individuele termijntransacties te zullen voldoen. Die zullen in de loop van dit jaar worden aangegaan, waarbij de afwikkeling in de tweede helft van volgend jaar is voorzien. Het bedrag van maximaal 1,5 miljard euro blijft ongewijzigd.

Gerelateerde aandelen22:45:00

  Philips Koninklijke
40,900
-0,015
-0,04%