BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

Gepubliceerd op 22 mei 2020 17:29

ALKMAAR (AFN) - Voetbalclub AZ heeft BAM Bouw en Techniek de opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Het bouwconcern is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Hoeveel geld er met de klus is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Een deel van het dak stortte op 10 augustus vorig jaar in tijdens een zware storm. Gelukkig was er geen wedstrijd bezig, want dan waren er veel slachtoffers gevallen. AZ sloopte vlak na het incident het hele dak. De club speelde daardoor maanden alle thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag.

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten maken plaats voor duurzame LED-verlichting in de dakrand.

BAM

BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De werkzaamheden zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste helft van het nieuwe seizoen. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er dan wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

BAM heeft ruime nationale en internationale ervaring in stadionbouw. In Nederland was BAM betrokken bij de Johan Cruijff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip. In Duitsland bouwde BAM onder meer nieuwe stadions in Berlijn, Mainz, Karlsruhe, Dresden en Stuttgart. Verder realiseerde de onderneming in Johannesburg Soccer City, waar de finale van het WK voetbal 2010 werd gespeeld.

Gerelateerde aandelen22:02:46

  BAM Groep Koninklijke
1,612
+0,042
+2,68%