EasyJet wil bemanning toch niet verplichten tot coronatesten

Gepubliceerd op 22 februari 2021 13:16

SCHIPHOL (ANP) - EasyJet gaat vliegtuigbemanning toch niet verplichten om coronatesten te ondergaan. De Britse prijsvechter spreekt opmerkingen daarover van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) tegen en denkt dat sprake is van een misverstand. Volgens de wet mag een werkgever zoiets zelfs helemaal niet verplichten, geeft een woordvoerder van easyJet aan.

VNC liep eerder abrupt weg uit gesprekken met de luchtvaartmaatschappij over het testen van bijvoorbeeld stewardessen. De vakbond dacht dat easyJet de testen verplicht wilde stellen en besloot formeel protest aan te tekenen.

Maar volgens de zegsman van easyJet bedoelde de maatschappij dat niet. Wel zou easyJet verlangen van het personeel om de testvoorschriften die door de Nederlandse overheid zijn gesteld, te volgen. "Ons personeel blijft aan boord van het vliegtuig op de plaats van bestemming. Daarom hoeft er niet getest te worden", legt hij verder uit. "Mocht het in een uitzonderlijk geval toch zo zijn dat een bemanningslid het toestel moet verlaten, geven we hen gedetailleerde informatie en eenvoudige, vrijwillige toegang tot een mogelijkheid voor een sneltest."