Altice krikt resultaten op ondanks coronacrisis

Gepubliceerd op 19 november 2020 18:10

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft zijn resultaten in het derde kwartaal weer licht kunnen opkrikken ondanks de coronacrisis. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het ook om de schuld verder terug te dringen.

De totale opbrengsten bedroegen 3,8 miljard euro, ruim 3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Onder meer op de voor het bedrijf belangrijke Franse telecommarkt was sprake van groei. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) steeg daarnaast met dik 5 procent tot 1,5 miljard euro.

"In lijn met de prestaties sinds het begin van het jaar, bewees de groep haar veerkracht tijdens het derde kwartaal", concludeert Drahi. Altice handhaaft de eerder uitgesproken verwachtingen voor het hele jaar.

In het tweede kwartaal liep de omzet nog terug. Dat kwam toen vooral door lagere opbrengsten bij de activiteiten op het vlak van apparatuur en roaming. Door de coronacrisis staan die activiteiten nog steeds onder druk, maar de impact op de totale cijfers lijkt wel minder geworden.

Gerelateerde aandelen12:45:21

  ALTICE EUROPE N.V.
4,437
-0,055
-1,22%