'Lagere opening beurshandel Wall Street'

Gepubliceerd op 19 november 2020 15:00

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen donderdag af op een licht lagere opening, waarmee de koersverliezen van de afgelopen dagen zouden worden doorgezet. Beleggers op Wall Street zijn bezorgd door het nieuws dat het aantal coronadoden in de Verenigde Staten is gestegen naar meer dan een kwart miljoen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar nieuwe gegevens over de Amerikaanse uitkeringsaanvragen die tegenvielen.

Volgens cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore is zo'n 18,5 procent van het wereldwijde dodental door corona in de VS gevallen. Geen enkel land heeft zoveel doden te betreuren als de VS. Ook staat het land op eenzame hoogte wat het totale aantal besmettingen betreft. Dat zijn er inmiddels bijna 11,5 miljoen. Ook piekt het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona in de VS meer dan tevoren. In New York zijn nieuwe lockdownmaatregelen genomen door scholen weer te sluiten.

Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg is gestegen, voor het eerst in vijf weken. Het ministerie van Arbeid meldde 742.000 nieuwe aanvragen, tegen een herzien aantal van 711.000 een week eerder. Economen hielden in doorsnee juist rekening met een daling.

Macy's

L Brands, het bedrijf achter lingeriemerk Victoria's Secret en maker van verzorgingsproducten Bath & Body Works, staat voorbeurs flink hoger, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Warenhuisketen Macy's bracht tegenvallende resultaten naar buiten en gaat een lagere opening tegemoet.

De maker van chips en grafische kaarten Nvidia opende eveneens de boeken over de afgelopen periode. Er werd gewaarschuwd voor iets zwakkere verkopen van chips voor datacenters in het lopende kwartaal. Het aandeel Nvidia kan dan ook in het rood gaan beginnen.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 1,2 procent lager op 29.438,42 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1,2 procent tot 3567,79 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,8 procent tot 11.801,60 punten.

Gerelateerde aandelen12:55:21

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%