'KPN hoeft concurrenten niet meer toe te laten op kopernetwerk'

Gepubliceerd op 19 november 2020 13:18

DEN HAAG (AFN) - Telecomconcern KPN hoeft als het aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ligt in de toekomst niet meer verplicht andere telecomaanbieders op zijn kopernetwerk voor zakelijke diensten toe te laten. De toezichthouder wil af van de regulering, maar vraagt andere betrokken partijen eerst om hun mening hierover te geven.

De marktwaakhond reguleert de toegang tot het kopernetwerk van KPN op dit moment nog, omdat telecombedrijven zonder eigen netwerk puur van KPN afhankelijk waren als ze zakelijke diensten wilden leveren. KPN is door de regulering niet alleen verplicht concurrenten toegang te bieden tot het netwerk, maar ook gebonden aan regels over de prijzen die het vraagt.

Volgens de ACM is de regulering in de toekomst niet meer nodig, omdat telecombedrijven voor het aanbieden van zakelijke diensten nu meer opties hebben. Zo kunnen ze ook terecht bij andere partijen met een eigen glasvezelnetwerk.

Belanghebbenden hebben tot 14 januari de tijd om te reageren op de voorstellen van ACM. Wanneer de toezichthouder de regulering van het KPN-netwerk definitief aanpast, is nog niet bekend.

Gerelateerde aandelen12:29:21

  KPN Koninklijke
2,508
-0,003
-0,12%