Winst loopt terug bij Netflix

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 23:21

LOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst de laatste tijd zo ontzettend veel films en series aan zijn aanbod toevoegt. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.

Onder de streep hield Netflix een kwartaalwinst van 134 miljoen dollar over. Een kwartaal eerder ging het nog om 403 miljoen dollar en in het vierde kwartaal van 2017 bedroeg de nettowinst 186 miljoen dollar. Waarschijnlijk lukt het in het eerste kwartaal van dit jaar nog niet om weer op het oude niveau te komen. Netflix voorspelt voor deze periode een winst van 253 miljoen dollar.

Kenners vinden de cijfers tegenvallen en het aandeel Netflix ging donderdag in de zogeheten nabeurshandel in New York omlaag. Netflix groeit nog steeds erg hard, maar ook hier lijkt de rek er een beetje uit. Afgelopen kwartaal noteerde het bedrijf een omzetplus van 27 procent op 4,2 miljard dollar. Analisten vragen zich af of dit alles genoeg is om goed voorbereid te zijn op de aankomende concurrentie. Rivalen Disney en WarnerMedia hebben aangekondigd met hun eigen streamingdiensten te komen.

Gerelateerde aandelen2:01:47

  Netflix
291,560
-7,040
-2,36%