Wall Street op winst

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 19:34

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent in de plus op 27.913 punten. De brede S&P 500 won ook 0,5 procent, tot 3113 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging met 0,6 procent omhoog naar 8531 punten.

Het optimisme over een handelsdeal lijkt weer wat terug te keren. De Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross sprak over de laatste fase in de onderhandelingen, maar waarschuwde wel dat de nieuwe invoertarieven op Chinese goederen, die op 15 december gepland staan, alsnog kunnen ingaan. Ook economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow stelde dat de twee grootmachten er bijna uit zijn.

Applied Materials

Warenhuisketen JC Penney wist zijn kwartaalverlies sterker terug te brengen dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Dat werd op de beurs beloond met een koerssprong van bijna 8 procent.

Toeleverancier aan de chipsector Applied Materials kreeg de handen van beleggers eveneens op elkaar met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat zou een signaal kunnen zijn dat de zwakte in de chipmarkt ten einde komt. Het aandeel steeg een kleine 9 procent. Producent van chips en grafische kaarten Nvidia opende ook de boeken. Hier viel de verwachting juist tegen en het bedrijf verloor bijna 3 procent op de beurs.

Berkshire Hathaway

Verder kreeg maker van meubilair RH er ruim 8 procent bij. Berkshire Hathaway, de investeringsfirma van miljardair Warren Buffett, deed de omvang van zijn belang in de onderneming uit de doeken. Berkshire heeft inmiddels 1,2 miljoen aandelen van RH in handen. Ook werd het belang van Berkshire in energiereus Occidental Petroleum (plus 3,1 procent) onthuld. Dit betreft zo'n 7,5 miljoen aandelen.

De euro was 1,1054 dollar waard, tegen 1,1044 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 57,69 dollar. Brentolie steeg 1,8 procent in prijs tot 63,39 dollar per vat.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  NY-DJ-Industrial Avg
0,000
0,000
0,00%