Groen licht herbenoemingen bij Ajax

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 14:41

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ajax hebben groen licht gegeven voor de herbenoeming van drie commissarissen. Ook werden de beleggers bijgepraat over de al eerder gemelde voorgenomen herbenoeming van de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars en de toevoeging van van Susan Lenderink aan de directie.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering mocht worden gestemd over een nieuwe termijn van Leon van Wijk, Peter Mensing en Leen Meijaard in de raad van commissarissen. De samenstelling van de directie was geen stempunt.

De herbenoeming van Edwin van der Sar zorgde de afgelopen tijd wel voor wat gefronste wenkbrauwen bij beleggers. Zo zette beleggersvereniging VEB vraagtekens bij de retentiebonus van 1,25 miljoen euro die Marc Overmars was toegezegd bij het ondertekenen van een nieuw contract in maart. Ook het toekennen van een niet-toegelichte beloning voor algemeen directeur Edwin van der Sar nog voordat investeerders worden bijgepraat werd "curieus" genoemd.

Zeer ongewoon

"Die manier van handelen is zeer ongewoon", zo stelde de VEB. Bij beursgenoteerde bedrijven bepalen de Nederlandse regels voor goed ondernemingsbestuur dat de precieze arbeidsvoorwaarden ruim voor de geplande (her)benoeming met aandeelhouders moeten worden gedeeld.

Op de aandeelhoudersvergadering werd tevens het dividend over het boekjaar 2018/2019 vastgesteld. Ajax zal per gewoon aandeel 0,25 euro aan dividend uitkeren, onder aftrek van 15 procent dividendbelasting.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  Ajax
20,800
-0,200
-0,95%