Wall Street dringt verliezen tussentijds terug

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 20:17

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben hun verliezen van eerder op de dag iets teruggedrongen. Niettemin slaan de koersenborden nog altijd rood uit, nu zorgen over de economische schade van de strengere coronamaatregelen in veel landen het sentiment op Wall Street beheersen.

De Dow-Jonesindex noteerde noteerde omstreeks 19.40 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 28.466 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3472 punten en techbeurs Nasdaq leverde 1,2 procent in tot 11.657 punten.

Beleggers kregen ook tegenvallende cijfers over steunaanvragen in de VS voor de kiezen. Het aantal Amerikanen dat in één week een beroep deed op het sociale vangnet steeg volgens de recentste cijfers, terwijl juist rekening werd gehouden met een daling. Dat is een slecht teken voor het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Morgan Stanley

Dat de coronacrisis bedrijven ook een duwtje in de rug kan geven, blijkt uit de kwartaalcijfers van Morgan Stanley. De Amerikaanse bank profiteerde van de verhoogde activiteit op de financiële markten en zette een van zijn hoogste kwartaalwinsten ooit in de boeken. Het aandeel won 0,9 procent.

Branchegenoot Wells Fargo ging 1,9 procent omlaag. De bank heeft meer dan honderd medewerkers ontslagen omdat ze geprobeerd hadden om te frauderen met Amerikaanse coronasteunregelingen.

United Airlines

United Airlines verloor 4,6 procent na de publicatie van dieprode kwartaalcijfers Net als andere luchtvaartmaatschappijen heeft het concern het erg zwaar door de coronacrisis. Bij Tiffany (plus 1,6 procent), dat met voorlopige gegevens kwam, is het beeld complexer. De juweliersketen heeft de laatste maanden de wereldwijde verkopen iets zien afnemen, maar de operationele winst ging stevig omhoog.

De euro was 1,702 dollar waard, tegenover 1,1704 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 40,81 dollar. Brent-olie werd 0,6 procent goedkoper op 43,07 dollar per vat.

Gerelateerde aandelen10:24:04

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%