Wall Street houdt winst vast

Gepubliceerd op 15 september 2020 19:52

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden halverwege de handelsdag nog altijd in de plus. Het sentiment op Wall Street wordt onder meer gesteund door sterke macro-economische cijfers uit China. Daarnaast is de blik van beleggers gericht op de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 28.113 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent tot 3413 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,5 procent omhoog tot 11.225 punten.

Naar verwachting komen er geen veranderingen in het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen dan ook vooral benieuwd zijn naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op woensdag. Daarbij zal met name worden gelet op opmerkingen over nieuwe stappen die de Fed kan gaan zetten tegen de coronacrisis.

Apple

Technologiegigant Apple staat in de belangstelling met een plus van 1,1 procent. Apple houdt een virtueel evenement, waar nieuwe smartwatches en naar verwachting ook nieuwe iPads worden gepresenteerd, maar geen nieuwe iPhones.

Daarnaast zou beurstoezichthouder SEC bezig zijn met een onderzoek naar de beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog door de bouwer van elektrische voertuigen Nikola. Investeerder Hindenburg Research beticht Nikola van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola ontkent en zegt dat Hindenburg als 'short seller' door de publicatie van een misleidend rapport het aandeel wil manipuleren om zo te profiteren van een koersdaling, na de sterke koersstijging eerder. Het aandeel Nikola ging 6 procent omlaag.

Carnival

Cruisemaatschappij Carnival (min 8,7 procent) maakte bekend voor nog eens 1 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit te willen geven. Daarnaast denkt Carnival dat het nettoverlies in het derde kwartaal zal uitkomen op 2,9 miljard dollar. Het bedrijf is bezig om de vlootcapaciteit te verlagen vanwege de zware impact van de coronacrisis op de cruisebranche.

Verder kan cloud-computingbedrijf Snowflake dinsdag zijn debuut maken op Wall Street. Snowflake wil ruim 3 miljard dollar ophalen met de verkoop van aandelen. De waardering van het bedrijf zou meer dan 30 miljard dollar bedragen. Outset Medical ging ook naar de beurs en verdubbelde in waarde op zijn eerste beursdag.

De euro was 1,1847 dollar waard, tegen 1,1848 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,3 procent meer op 38,50 dollar. Brentolie werd 2,9 procent duurder op 40,761 dollar per vat.

Gerelateerde aandelen22:45:00

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%