Trafigura krijgt Nyrstar in handen

Gepubliceerd op 15 apr 2019 om 08:51

BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financiƫle steun en verwerft bijna alle aandelen.

Nyrstar gaat gebukt onder een zware schuldenlast en Trafigura kwam de onderneming eerder ook al te hulp. Bij Nyrstar, de grootste zinksmelter van Europa, werken 4100 mensen. Het bedrijf is beursgenoteerd sinds 2007.

Trafigura wil onder de deal zijn eeuwigdurende obligaties verkopen aan andere crediteuren, ter waarde van ruim 262 miljoen euro. In ruil daarvoor schrijven zij bestaande schulden af. Ook injecteert Trafigura 250 miljoen dollar in de onderneming. Ook andere financieringsvormen, zoals het omzetten en garanderen van bepaalde Nyrstar-obligaties, maken deel uit van de overeenkomst. Die moet overigens nog goedgekeurd worden door de crediteuren.

De herkapitalisatievoorwaarden voorzien in een verkoop van de operationele groep aan Newco, een nieuw opgerichte Britse dochter, waarna aan Trafigura 98 procent van het uitstaand kapitaal van Newco uitgegeven zal worden.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  Nyrstar
0,199
+0,002
+1,02%