Onderzoekskosten Vivoryon lopen op

Gepubliceerd op 14 mei 2020 08:06

HALLE (AFN) - Biotechnoloog Vivoryon heeft in het eerste kwartaal aanzienlijk meer uitgegeven aan onderzoek naar zijn voornaamste kandidaat-medicijn tegen de ziekte van Alzheimer. Die gestegen uitgaven waren volgens de verwachtingen van de Duitse biotechnoloog. Doordat het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf nog geen omzet genereert, liep ook het verlies op.

In de eerste drie maanden ging er bijna 2,8 miljoen euro op aan onderzoek. Dat is ruim het zesvoudige van de onderzoeks- en ontwikkelingskosten in dezelfde periode een jaar eerder. Inclusief algemene kosten en rentebetalingen zorgde dat voor een verlies van 3,3 miljoen euro, tegenover 910.000 euro een jaar eerder.

Dat Vivoryon meer geld kwijt is, komt doordat een klinische studie (Fase 2b) naar zijn middel tegen Alzheimer is opgeschaald. Voor de uitbreiding ging het bedrijf een samenwerking aan met de Deense branchegenoot Nordic Bioscience. Vivoryon had eind maart 20,2 miljoen euro aan contanten in kas, naast 19,7 miljoen euro aan snel in cash om te zetten waardepapieren.

Gerelateerde aandelen22:45:01

  VIVORYON THERAPEUT
3,905
-0,055
-1,39%