'Stevige groei Takeaway duurt voort'

Gepubliceerd op 14 januari 2020 10:07

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway zal de komende jaren nog sterk groeien. In de afzetmarkten van het bedrijf is er nog relatief veel ruimte om meer klanten voor online maaltijdbestellingen te vinden. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de kwartaalupdate van het bedrijf.

De cijfers over het aantal verwerkte bestellingen lagen iets onder de eerder afgegeven prognose van Takeaway, stippen de marktvorsers aan. Die uit december daterende raming voor het aantal Duitse bestellingen overtrof destijds juist de verwachting van ING-analisten.

ING ziet duidelijk de voordelen voor Takeaway in Duitsland na de recente overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. Het maaltijdbestelbedrijf werkt hier nu met één platform en heeft er weinig concurrentie.

Just Eat

De kenners verwachten dat Takeaway zo snel mogelijk aan de slag gaat met de integratie van Just Eat, dat vrijwel zeker fuseert met het Nederlandse bedrijf. Die bijeenvoeging zal veel tijd kosten gezien de omvang van Just Eat, maar ook hier zal het bedrijf uiteindelijk met één systeem werken. De combinatie heeft veel potentie om de waarde van het aandeel Takeaway te verhogen, aldus de analisten.

ING geeft een buy-advies en koersdoel van 110 euro voor Takeaway. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 09.50 uur 0,5 procent hoger op 86,85 euro.

Gerelateerde aandelen21:59:57

  JUST EAT TAKEAWAY
87,720
-1,060
-1,19%