Moeder MediaMarkt schrijft rode cijfers

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 08:03

DÜSSELDORF (AFN) - Ceconomy, het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met rode cijfers. Het bedrijf was onder meer 80 miljoen euro kwijt aan reorganisatielasten. De komende tijd verdwijnen nog eens honderden banen bij de onderneming.

Ceconomy sloot het kwartaal af met een aangepast bedrijfsresultaat (ebit) van 45 miljoen euro negatief. Dat was een jaar eerder nog 30 miljoen euro negatief. De omzet daalde met 0,5 procent tot krap 4,6 miljard euro, vooral als gevolg van wisselkoerseffecten. Daarmee toonde het bedrijf zich tevreden gelet op de moeilijke vergelijkingsbasis, mede ingegeven door het WK voetbal een jaar eerder. Het sportevenement gaf de verkopen van bijvoorbeeld televisies destijds een impuls.

Ceconomy wijst er op dat marketingcampagnes in Duitsland en Italië zich hebben bewezen. Verder viel de periode rond Pasen gunstig. Toch zijn er ook regio's waar de onderneming minder presteert. Ceconomy handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar en meldde ook dat het met vakbonden overeenstemming heeft bereikt over verdere banenreducties.