'Parfumketen Douglas mogelijk naar de beurs'

Gepubliceerd op 13 februari 2020 20:12

DÜSSELDORF (AFN) - Parfumketen Douglas keert mogelijk terug naar de beurs. Investeerder CVC Capital Partners, dat het grootste deel van de winkelketen bezit, wil zijn belang te gelde maken en denkt aan een beursnotering. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Een beursgang van Douglas, dat in Nederland tientallen winkels heeft, is naar verluidt niet de enige optie voor CVC. De Amerikaanse investeerder zou ook overwegen om het belang te verkopen.

Het Duitse Douglas had in het verleden ook al een notering aan de beurs van Frankfurt. In 2013 maakte een andere investeerder, Advent, daar een einde aan door het bedrijf over te nemen en van de beurs te halen. CVC kocht twee jaar later een meerderheidsbelang in Douglas van Advent.

CVC wilde tegenover Reuters niet ingaan op het nieuws. Douglas liet weten dat beslissingen over een eventuele beursgang of verkoop een zaak voor de eigenaren zijn.

Vorig jaar werd bekend dat Douglas in zijn winkelbestand wil snijden. Zo'n 70 van zijn 2400 filialen in Europa zullen de deuren sluiten, voornamelijk buiten Duitsland