Wall Street dringt verliezen terug

Gepubliceerd op 13 februari 2020 19:40

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben tussentijds iets van hun aanvankelijke verliezen teruggedrongen. De vrees voor de impact van het nieuwe coronavirus stak de kop op, nu het aantal vastgestelde besmettingen aanzienlijk is gestegen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO stelde daarop dat een toename van de diagnoses niet per se wijst op een agressievere verspreiding van de ziekte.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 29.477 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging een fractie omlaag tot 3378 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde eveneens een miniem verlies op 9724 punten.

Ralph Lauren zakte1,4 procent. Het modehuis verwacht dat zijn inkomsten in Aziƫ komende tijd met tientallen miljoenen dollars worden gedrukt door de virusuitbraak. Ook webwinkelgigant Alibaba heeft te maken met het coronavirus. De Chinese onderneming meldde verzachtende maatregelen te hebben ingevoerd om haar voornamelijk Chinese leveranciers te helpen. Het aan de New Yorkse beurs genoteerde bedrijf verloor 1,2 procent.

Kraft Heinz

Cisco Systems kwam met cijfers en zag de omzet flink dalen omdat klanten vanwege onzekerheden als de handelsstrijd tussen China en de Verenigde Staten en protesten in Hongkong en Latijns-Amerika aankopen uitstellen. Het aandeel werd ruim 5 procent lager gezet.

Levensmiddelenconcern Kraft Heinz opende eveneens de boeken en ging 7,3 procent onderuit. In de thuismarkt gingen de vergelijkbare verkopen afgelopen kwartaal omlaag. Amerikanen kopen vaker vers voedsel in plaats van de voorverpakte producten van bedrijven als Kraft Heinz. Frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo (min 0,3 procent) krikte zijn omzet juist op, geholpen door gestegen verkopen van zijn chipsdivisie Frito-Lay.

Applied Materials

Toeleverancier voor de chipsindustrie Applied Materials won 4,3 procent. Het bedrijf verwacht een sterke groei van zijn omzet in het lopende kwartaal. Het concern denkt dat chipmakers weer meer geld in hun fabrieken steken en dat de mindere periode in de branche achter de rug is.

De euro was 1,0841 dollar waard, tegen 1,0851 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 51,37 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 56,18 dollar per vat.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%