Pharming begint studie naar zwangerschapsvergiftiging

Gepubliceerd op 11 jun 2019 om 07:19

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming begint een klinisch onderzoek naar de effecten van zijn medicijn Ruconest bij patiënten met zwangerschapsvergiftiging. Dat bleek dinsdag.

In het eerste deel van het onderzoek zullen de veiligheid en tolerantie bij een klein aantal patiënten worden bekeken om het veiligheidsprofiel van Ruconest te bevestigen, waarna wordt overgegaan tot een grotere patiëntenpopulatie. In dit tweede deel van het onderzoek zal een bredere groep patiënten betrokken worden voor het eveneens beoordelen van de voorlopige werkzaamheidsparameters.

De resultaten worden gecombineerd en zullen naar verwachting beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2020.

Jaarlijks worden wereldwijd bijna 2,5 miljoen gevallen van zwangerschapsvergiftiging gerapporteerd. Vroegtijdige bevalling vormt momenteel de enige oplossing en er bestaan geen goedgekeurde therapieën. Dit is geen optie voor vroege vergiftiging vanaf week 20 van de zwangerschap. "Het belangrijkste doel van de therapie is daarom om een ​​veilige zwangerschap voor PE-patiënten zo lang mogelijk te verlengen ter vergroting van de kans op een goed resultaat na de bevalling", aldus Pharming.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  Pharming Group
1,548
0,000
0,00%