Mooie winsten Wall Street door handelshoop

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 19:51

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag aardige koerswinsten zien. De hoop op een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten bood steun aan het sentiment op Wall Street. De handelsgesprekken tussen Washington en Peking worden donderdag hervat. Verder komen later op de dag nog de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,7 procent hoger op 26.343 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2917 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 7899 punten.

China zou nog altijd open staan voor een gedeeltelijke overeenkomst met de regering-Trump, ook nadat de VS meer Chinese bedrijven en instellingen op de zwarte lijst hadden gezet waardoor zij geen Amerikaanse technologie meer kunnen kopen. Als teken van goede wil zou Peking bereid zijn meer Amerikaanse landbouwproducten aan te schaffen.

Tesla

Aandelen die doorgaans gevoelig zijn voor handelsperikelen zoals machinemaker Caterpillar en autobouwer Tesla profiteerden van het optimisme met plussen tot 2,4 procent. Chipbedrijven als Nvidia, Micron Technology, Intel en Advanced Micro Devices (AMD) wonnen tot 2,1 procent. Techreus Apple ging 1,1 procent vooruit en softwareproducent Microsoft boekte een winst van 1,7 procent.

Verder was er aandacht voor medisch concern Johnson & Johnson (J&J). Dochteronderneming Janssen werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 8 miljard dollar. Het bedrijf had zijn reclame voor antipsychosemedicijn Risperdal niet op tieners mogen richten. J&J verloor 2,1 procent.

Fitbit

Het aandeel Fitbit daalde 1,5 procent na bekendmaking de productie van al zijn fitnesstrackers en smartwatches uit China te verplaatsen om zo de Amerikaanse importheffingen op goederen van Chinese makelij te ontlopen. De verhuizing moet in januari rond zijn, aldus het bedrijf. Jeansmaker Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers en werd 5,7 procent lager gezet.

De euro was 1,0980 dollar waard, tegen 1,0979 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 52,88 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 58,54 dollar per vat.

Gerelateerde aandelen22:44:58

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%