Huizenbouw stut resultaten BAM

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 07:47

BUNNIK (AFN) - Bouwconcern BAM heeft zijn omzet in het eerste kwartaal opgekrikt. Vooral de divisie Construction & Property, waar onder meer de huizenbouw onder valt, deed goede zaken. Aan het omvangrijke sluizenproject in IJmuiden was de bouwer nog weer eens miljoenen euro's extra kwijt.

Topman Rob van Wingerden sprak in een toelichting van sterke resultaten van de bouwdivisie. BAM verkocht met 951 huizen bijna twee keer meer woningen dan een jaar eerder. De omzet bij de divisie nam op jaarbasis met een vijfde toe. Voor heel dit jaar rekent BAM op een bescheiden toename van het aantal verkochte huizen. Verder zet het bedrijf de nodige stappen met het verbeteren van de resultaten in Belgiƫ.

De BAM-baas wees evenwel ook op het zwakke begin van het jaar voor de divisie Civil engineering, waar ook het sluisproject OpenIJ onder valt. Het omvangrijke probleemproject zadelde BAM eerder al op met tientallen miljoenen aan extra kosten. Daar kwam in het eerste kwartaal van dit jaar nog eens 3,8 miljoen euro bij. Momenteel worden in IJmuiden de voorbereidingen getroffen voor het afzinken van de tweede caisson, hetgeen later dit jaar moet gebeuren.

Omzet

BAM sloot de meetperiode af met een omzet van bijna 1,6 miljard euro, tegen 1,4 miljard euro na het eerste kwartaal van 2018. Het aangepaste resultaat voor belastingen kwam uit op 16,8 miljoen euro, tegen 23,7 miljoen een jaar eerder. De orderportefeuille van het beursgenoteerde bouwbedrijf nam met ongeveer 100 miljoen euro toe tot 12,8 miljard euro.

Het bouwbedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. De omzet zal naar verwachting uitkomen rond de 7 miljard euro. Daarnaast mikt het bedrijf op een verbeterde winstgevendheid. De marge op het aangepaste resultaat voor belastingen moet 2 tot 4 procent verbeteren, aldus BAM.

Dividend

De bouwer stelde tevens de omwisselverhouding voor dividend en aanpassing van de conversieprijs voor converteerbare obligaties vast. BAM geeft houders van 29,97 aandelen een nieuw aandeel als dividend. BAM berekende deze op basis van de gemiddelde beurskoers van 6 tot en met 8 mei. Die kwam uit op 4,1958 euro per aandeel. Het dividend bedroeg 0,14 euro.

BAM geeft 4.482.030 nieuwe aandelen uit voor het stockdividend. Zowel de uitbetaling in aandelen van het dividend als de uitbetaling in contanten vindt op 15 mei plaats. Om verwatering te voorkomen start BAM een week daarna een aandeleninkoopprogramma voor 4.482.030 eigen aandelen.

Gerelateerde aandelen2:03:47

  BAM Groep Koninklijke
2,448
-0,086
-3,39%