VW gaat de strijd aan met Tesla

Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 14:04

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen gaat volle bak de strijd aan met de huidige marktleider op het gebied van elektrisch rijden Tesla. Potentiële kopers van de nieuwe, relatief goedkope ID.3 hatchback van Duitse makelij kunnen zich per direct bij Volkswagen melden. De aanbetaling voor de auto die op het punt staat om productie te worden genomen is 1000 euro.

Volkswagen heeft het volste vertrouwen in de eerste van een reeks nieuwe modellen. Het prijskaartje van de goedkoopste ID.3 van minder dan 30.000 euro is praktisch gelijk aan de prijs die voor een dieselvariant van de Volkswagen Golf, het bestverkopende model van de automaker, moet worden neergeteld. De eerste levering van de e-auto staat voor medio 2020 op de planning. De basisvariant van de ID.3 heeft een actieradius van 330 kilometer. Duurdere modellen komen verder.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann spreekt al van een nieuw tijdperk. Het succes van de ID.3 zal volgens hem gelijkenis gaan vertonen met de eerdere uitrol van de Kever en de Golf. Daarbij staat er volgens hem nog een hoop te gebeuren. In de komende jaren moeten zeker twintig nieuwe e-modellen van de band gaan rollen.

Gerelateerde aandelen10:40:40

  VOLKSWAGEN AG
156,000
+0,380
+0,24%