Inval bij fintech Wirecard in Singapore

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 15:04

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De politie van Singapore heeft vrijdag een inval gedaan bij het kantoor van het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Onlangs waren er berichten dat er meerdere serieuze overschrijdingen zoals vervalsing van rekeningen plaats zouden hebben gevonden bij de Singaporese tak van Wirecard. Achter de fraude zou een grotere operatie kunnen zitten, zoals witwassen van crimineel geld.

Volgens ingewijden zijn laptops in beslag genomen en werden werknemers en managers benaderd met vragen, schrijft de Financial Times. De zakenkrant publiceerde vorige week een artikel over vermeende fraude bij Wirecard. Een hooggeplaatste bestuurder zou verdacht worden van het gebruiken van vervalste documenten bij diverse dubieuze transacties.

Wirecard meldt in een verklaring dat er geen sluitend bewijs is gevonden na intern en extern onderzoek naar de zaak. Wirecard is voornemens juridische stappen te nemen tegen de Financial Times vanwege ,,onethische berichtgeving''. Op de beurs in Frankfurt ging het aandeel Wirecard hard omlaag na het nieuws.

Gerelateerde aandelen16:03:13

  ADYEN NV
665,000
+5,600
+0,85%