Sligro neemt moederbedrijf De Kweker over

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 07:55

VEGHEL (AFN) - Sligro koopt Exploitatiemaatschappij Wheere, waar circa 450 mensen werken. Onderdeel hiervan zijn de activiteiten van Vroegop Ruhe & Co, bestaande uit levensmiddelengroothandel De Kweker, Vroegop AGF en transportbedrijf L.A.J. Duncker.

Dat werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiƫle details. De Kweker is met een zelfbedieningsgroothandel gevestigd op het Food Center Amsterdam en richt zich vooral op de restauratieve horeca in de stadsregio Amsterdam. Bezorging naar klanten vindt deels plaats vanaf het Food Center Amsterdam en deels vanuit twee daarvoor ingerichte bezorgservicegroothandels in Amsterdam. Die zullen worden samengevoegd met de bestaande bezorgactiviteiten van Sligro in Amsterdam.

De Kweker behaalde vorig jaar, met een combinatie van zelfbediening en bezorging, een omzet van 131 miljoen euro. Sligro wil de activiteiten van Vroegop AGF afstoten of ontmantelen en gaat dat verder uitwerken. De transacties worden waarschijnlijk binnen enkele maanden geformaliseerd.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  Sligro Food Group
26,150
-0,050
-0,19%