S&P 500 naar nieuw record op Wall Street

Gepubliceerd op 2 december 2020 22:22

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met winsten gesloten. Dat betekende voor de brede S&P 500 een aanscherping van het record geholpen door gestegen olieprijzen. Verder was er ook nieuwe hoop op extra stimuleringsmaatregelen. Daartegenover stond een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent hoger op 29.883,79 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 3669,01 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq bleef met een verlies van 0,1 procent tot 12.349,37 punten iets achter.

De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en leider in haar partijgenoot in de Senaat Chuck Schumer verzochten om hervatting van gesprekken over extra coronasteun. Uit gegevens van ADP bleek verder dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in november beduidend minder sterk is gegroeid dan een maand eerder.

Pfizer

Farmaceut Pfizer en de op Wall Street genoteerde Duitse biotechnoloog BioNTech stonden in de belangstelling na het nieuws dat de Britse overheid hun coronavaccin heeft goedgekeurd en snel gaat gebruiken. Pfizer won 3,6 procent en BioNTech dik 6 procent. Farmaceut Moderna (plus 1,4 procent), liftte deels mee op het positieve sentiment, maar zag ook farmaceut Merck als aandeelhouder afhaken.

Softwareconcern Salesforce kondigde aan chatdienst Slack over te nemen. Slack is vooral onder zakelijke gebruikers populair. De twee bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar. Salesforce verloor bijna 9 procent, Slack zakte 2,6 procent.

Spotify

Streamingdienst Spotify won bijna 13 procent. Het bedrijf wist veel mensen naar zijn platforms te lokken en een socialmediahype te creëren met de bundeling van de favoriete songs en artiesten van gebruikers dit jaar. Verder profiteerde taxidienst Lyft (plus 10 procent) van beter dan verwachte financiële vooruitzichten. Branchegenoot Uber (plus 7 procent) ging in het kielzog mee omhoog.

Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 45,13 dollar, mede door bemoedigende berichten over verdere productiebeperkingen door landen die zijn aangesloten bij oliekartel OPEC en diens bondgenoten als Rusland. Brentolie kostte 1,4 procent meer op 48,09 dollar per vat.

De euro was 1,2105 dollar waard, tegenover 1,2089 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Gerelateerde aandelen17:14:23

  NY-DJ-Industrial Avg
0,00
0,00
0,00%