Branson houdt grip op 'kind' Virgin Atlantic

Gepubliceerd op 2 december 2019 14:33

LONDEN (AFN) - Richard Branson behoudt de controle over zijn luchtvaartbedrijf Virgin Atlantic Airways behouden. De Britse miljardair heeft daarover een akkoord bereikt met Air France-KLM dat twee jaar geleden nog besloot om voor 31 procent in te stappen. Dat schrijft Branson in een open brief aan zijn personeel waarin hij Virgin Atlantic als "zijn kindje" beschrijft.

Air France-KLM kondigde in 2017 aan een fors belang te nemen in Virgin voor een bedrag van 220 miljoen pond (258 miljoen euro). Daarmee zou het bedrijf de op een na grootste aandeelhouder worden in die maatschappij, na het Amerikaanse Delta Air Lines dat 49 procent in handen heeft. Branson schrijft dat hij destijds dacht dat een verkoop noodzakelijk was om met Virgin een kans te maken tegen grotere maatschappijen, maar dat hij met tegenzin de controle uit handen gaf.

Recent kregen de partijen groen licht voor de deal van autoriteiten. Hoewel de investering van Air France-KLM nu van tafel is, gaat de verregaande samenwerking tussen Air France-KLM, Delta en Virgin gaat nog wel gewoon door.

Gerelateerde aandelen22:45:01

  Air France-KLM
4,026
+0,050
+1,26%