Cat Rock blijft fusie Just Eat-Takeaway steunen

Gepubliceerd op 2 december 2019 08:51

LONDEN (AFN) - Investeerder Cat Rock roept aandeelhouders van de Britse maaltijdbezorgonderneming Just Eat weer op om akkoord te gaan met het fusievoorstel van het Nederlandse Takeaway.com. Dat heeft Cat Rock gedaan net als eerdere keren via een open brief. Cat Rock heeft een belang van ongeveer 3 procent in Just Eat.

De investeerder dringt verder aandeelhouders Just Eat aan het concurrerend bod van techinvesteerder Prosus van 710 pence per aandeel af te wijzen. Dat staat volgens Cat Rock "in geen verhouding" tot de echte waarde van de Britse maaltijdbezorger. De aandeelhouders van Just Eat kunnen alleen een Prosus-bod overwegen als het verhoogd wordt minstens tot 925 pence per aandeel.

Cat Rock waarschuwt verder dat Prosus de acceptatiedrempel voor zijn bod kan verlagen tot 50 procent van alle uitstaande aandelen van Just Eat. Als dat wordt gehaald, wordt Just Eat een beursgenoteerde onderneming waar Prosus de grootaandeelhouder is. De andere aandeelhouders hebben in zo'n situatie dan minder voor het zeggen. De kans dat Prosus met zo'n stap komt is "aanzienlijk", aldus Cat Rock.

Gerelateerde aandelen22:45:01

  JUST EAT TAKEAWAY
94,080
-0,520
-0,55%