Concessies aan Brussel bij staalfusie

Gepubliceerd op 2 apr 2019 om 08:37

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - ThyssenKrupp en Tata Steel hebben concessies aangeboden aan de Europese Commissie voor goedkeuring van de voorgenomen fusie van hun Europese staalactiviteiten. Dat liet een woordvoerder van de commissie weten, zonder nadere details over de toezeggingen te noemen.

Brussel doet momenteel diepgaand onderzoek naar de zaak. De commissie vreest dat het samengaan negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie op de staalmarkt met mogelijk ongewenste prijsstijgingen als gevolg. De voorlopige deadline voor het oordeel is nu verschoven naar 5 juni. Aanvankelijk zou op 13 mei een beslissing worden genomen.

ThyssenKrupp meldde dat met de toezeggingen alle zorgen van de commissie afgedekt worden. Het gaat volgens het bedrijf om ,,uitgebreide en substantiƫle'' concessies richting Brussel die acceptabel zijn voor de fusiepartners.

Vorig jaar werd de fusie tussen de Europese divisies van het Duitse ThyssenKrupp en het Indiase Tata Steel beklonken. Het nieuwe bedrijf gaat ThyssenKrupp Tata Steel heten en krijgt zijn hoofdkantoor in Amsterdam. De voormalige Hoogovens in IJmuiden worden onderdeel van het fusiebedrijf.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  ArcelorMittal
12,208
-0,280
-2,24%