Boeing rekent komende tien jaar op meer marktgroei

Door ABM Financial News
op 14 september 2021 14:14

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft zijn marktprognoses voor de komende tien jaar verhoogd van 8,5 biljoen naar 9 biljoen dollar. Dit bleek dinsdag uit een update van de vliegtuigbouwer uit Chicago.

De oude prognose van 8,5 biljoen dollar dateert van 2020. 

In 2019, voor de uitbraak van de coronapandemie ging de bouwer uit van een marktomvang van 8,7 biljoen dollar. Boeing gaat bij zijn voorspelling uit van zowel de burger- en vrachtluchtvaart als defensie.

De fabrikant noemde het bemoedigend dat er zo snel coronavaccins op de markt zijn gekomen en passagiers weer terug in het vliegtuig stappen.

Boeing schreef de hogere raming toe aan de verwachting dat de vraag van vrachtvliegtuigen toeneemt.

Voor de commerciële markt gaat het bedrijf voor de komende tien jaar uit van een omvang van 3,2 biljoen dollar, goed voor 19.000 toestellen, en voor de komende twintig jaar van 7,2 biljoen dollar, goed voor meer dan 43.500 toestellen. Dat is 500 meer dan in de laatste verwachting.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerde aandelen

  Boeing Company
235,000
+5,000
+2,17%