Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Corbion

Door ABM Financial News
op 4 mei 2021 07:54

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Corbion verhoogd van 44,00 naar 48,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analisten van Berenberg bleken te spreken over de enorme groei binnen Food Solutions in het afgelopen kwartaal. De autonome omzet van 12,4 procent noemde Berenberg "buitengewoon", helemaal in het licht van een moeilijke vergelijkingsbasis. Tot voor kort groeide de omzet uit deze divisie nog met lage enkelcijferige percentages, zo merkten de analisten op.

De overige resultaten in het eerste kwartaal noemde Berenberg bemoedigend, maar weinig spectaculair.

Berenberg verwacht een dubbelcijferige winstgroei in de komende jaren, maar kijkend naar de waardering van het aandeel houden beleggers daar al rekening mee.

Berenberg verhoogde de ramingen voor de winst per aandeel, mede door de hogere marges en autonome groei in Sustainable Food Solutions in combinatie met ietwat hogere kernresultaten. Zodoende kwam Berenberg tot een hoger koersdoel.

Het aandeel Corbion sloot maandag 1,2 procent hoger op 49,32 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerde aandelen21:57:29

  Corbion
48,940
+0,220
+0,45%