Duitse fabrieksorders stijgen harder dan voorzien

Door ABM Financial News
op 8 april 2021 08:09

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in februari sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De orders namen in februari gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 1,2 procent op maandbasis toe. In januari was er sprake van stijging op maandbasis met een herziene 0,8 procent tegen een eerder gemelde stijging met 1,4 procent.

Er was vooraf door economen voor februari gerekend op een stijging met 1,0 procent.

De buitenlandse orders namen in februari met 0,5 procent op maandbasis af. De binnenlandse orders stegen juist met 4,0 procent.

Op jaarbasis namen de orders in februari overigens met 5,6 procent toe. In januari was er sprake van een stijging met een herziene 1,4 procent op jaarbasis, tegen een eerder gemelde stijging met 2,5 procent. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.