Terug

Columns

Watchlist

Voorbeurs: 10% in de tas

Door Arend Jan Kamp
op 4 jul 2012 om 08:05

Tegelijk fors oplopende aandelen- en obligatiekoersen en dan staat de Amerikaanse volatitiliteit ook nog op een duivelse 16,66. Nee, ik ben nog niet overtuigd van de rally. Als het al een rally is. Niettemin staat na gisteren de AEX weer op een plus dit jaar: +0,60%. Geen vetpot, maar niet slecht gezien alle malaise.

Amerika is dicht vandaag en - vaste lezers voelen deze zinsnede alweer aankomen - de Europese markten neigen dan hoger. Genoeg te doen ook hier, want de diensteninkoopmanagersindices over juni en een BBP KW1-cijfer komen los. Dat worden natuurlijk rotcijfers, maar dat zit als het goed is al in de koersen.

Verder loopt dat Libor-schandaal in het VK volkomen uit de hand. Er rollen ongetwijfeld meer koppen en kwade tongen beweren dat suspect numero uno Barclays doormidden wordt geknipt. Weet u nog? Dit was die trotse Britse stiff upper lipp bolhoedbank die in 2007 ABN Amro wou kopen. Het kan verkeren...

Rally

Verder is er niet veel nieuws, maar geen nieuws is goed nieuws - zeker in de EU. In principe wordt dit een rustig beursdagje en u mag vast positie innemen op de ECB renteverlaging naar 0,75% van 1,00% plus monetaire maatregelen (wat wordt het?) morgen en de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers van morgen en vrijdag.

ING zet Aegon op hold van buy en dat was het. Wacht, schrijf ik daar "als het al een rally is" in mijn openingsalinea? Verhip, vergeleken met een maand geleden staat de index +10% hoger. De EK-rally zeg maar. Tijd voor een correctie, zoals de boekjes zeggen? Ai, ai en dan bent u met z'n allen ook nog eens zo superbullish!

Herhaal ik die andere openingszin ook nog maar even: "nee, ik ben nog niet overtuigd van de rally."

 • De futures zijn niet wakker te krijgen. Grootste uitschieter: +0,07%! Ach, gaat u toch wat leuks doen vandaag :-)
 • Op het bijna altijd eigenwijze Shanghai na kleurt Azië groen. Lichtgroen welteverstaan
 • EUR/USD krijgt het 1,26-lek maar niet boven. Staat er nu weer een beetje onder te pieren en mieren
 • Goud doet niks, maar zilver en oliebenchmarks WTI en Brent dalen een paar tienden. Stelt weinig voor
 • De Bund future opent net even hoger. Ik zal wel een zeur zijn, maar als aandelenbelegger zint me dat niet. Stock en bonds horen niet hand-in-hand te stijgen en aangezien obligatiebeleggers als slimmer gelden...
 • De Tour de France tip nog! Uhm, nou Mark Cavendish dan maar weer? Niet weer zo naar doen tegen onze Kenny van Hummel, hoor! Oh, ik hoop zo dat er wind staat langs de kust en dat ze waaiers gaan trekken. Dat is altijd smullen

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Corn en wheat! Als er iets hard omhoog ging, waren het de laatste tijd wel commodities. Hier een vrolijke grafiekenpotpourri, die u misschien handelsinspiratie geeft.

Lukas Daalders Best of the Web

De dagelijkse verzamling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Macroagenda

 • 04:30 China: HSBC services PMI juni
 • 09:15 Spanje: services PMI juni (consensus: 41,5)
 • 09:50 Frankrijk: services PMI juni (consensus: 47,3)
 • 09:55 Duitsland: services PMI jun (consensus: 50,3)
 • 10:00 EU: services PMI juni (consensus: 46,8)
 • 11:00 EU: BBP KW1 (cons: 0,0%)
 • VS: markten dicht ivm Onafhankelijkheidsdag

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen11:06:44

  Aegon
3,890
+0,091
+2,40%
  ING Groep
9,657
+0,219
+2,32%
  Barclays
150,020
+2,020
+1,36%