Terug

Columns

Watchlist

Must read: Crazy waarderingen

Door IEXProfs Redactie
op 14 september 2021 07:30

AFM: Fondsen niet duurzaam genoeg
Zo'n 57% van de Nederlandse beleggingsfondsen heeft geen duurzame kenmerken. Bij de fondsen die wel claimen duurzaam te zijn kunnen grote vraagteken worden gezet, zo blijkt uit onderzoek van de AFM.

Beleggers lijden aan happy nostalgia
Beleggers onthouden hun beste handelstransacties in de regel beter dan hun slechtste. Een selectief geheugen is niet handig.

Het langlevenrisico kent een goedkope oplossing
Nederland kan iets leren van de pensioenpraktijk in de VS. Zo kunnen pensioendeelnemers via de Retirement Enchanced Trust-systematiek goedkoop hun langlevenrisico beheersen. Martin Wouda en Ellen Marie Primdahl van Milliman leggen uit hoe dat zit.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Nederlandse gepensioneerden hebben het maar goed
Volgens de Global Retirement Index 2021 van Natixis IM behoort Nederland tot de vijf aantrekkelijkste landen ter wereld om met pensioen te gaan.

Kijk altijd verder dan de naam
Bij ETF's zegt de naam niet altijd genoeg over het product.

Bodemvissen in China
Er zijn beleggers die dat prima durven.  

Effect op de olieprijs

Iets somberder

Crazy waarderingen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.