Terug

Columns

Watchlist

Cryptomunten staan op scherp: gaan de luiken open?

Door Royce Tostrams
op 20 juli 2021 12:15

Crypto’s hebben het de afgelopen maanden flink te verduren gehad. Eerst waren er de capriolen van Tesla-voorman Musk, en het sentiment blijft bedrukt nu China de regels heeft aangescherpt en bovendien een eigen digitale munt op de markt brengt.

Ook het hoge energieverbruik dat met crypto's gepaard gaat, wordt door veel beleggers als een reden voor terughoudendheid gezien.

Omvallende crypto’s

Vandaag bekijk ik het kortetermijnverloop van bitcoin, ethereum en cardano. Alle drie testen cruciale steunniveaus en dreigen om te vallen. Met de recente serie lagere toppen zie ik het somber in; de verkoopdruk is nog niet boven de markt weg.

Bitcoin vormt nog steeds lagere toppen boven steun $29.079,56

Het cryptovalutapaar BTC/USD vertoont al een tijdlang een zwak koersverloop. Thans wordt de steun $29.079,56 (bodem van 22 januari) getest. Ik houd mijn hart vast, want er zijn nog steeds lagere koerspieken te zien die verkoopdruk aangeven. Voorlopig adviseren we voorzichtig te blijven.

Na een doorbraak onder de steun van $29.079,56 wordt een stevige hoofd-schouderformatie voltooid. Dan gaat het luik open, in eerste instantie richting pullbackniveau $20.000, waar een oude top ligt. Op basis van de pendulumswing zijn niveaus rond $14.000-$15.000 niet uit te sluiten.

Vooralsnog biedt het 25-daags voortschrijdende gemiddelde (rode glooiende doorlopende lijn) het eerste ijkpunt voor een trenddraai. Zolang de bitcoinkoers eronder blijft, zijn koopacties niet aan de orde. De weerstand rond $42.000, gevormd op 7 januari, biedt een tweede horde.

Cardano breekt het herstel af

Het cryptovalutapaar ADA/USD heeft de herstelfase afgebroken. Op korte termijn krult cardano weer neerwaarts richting de steun rond $1,00 (de bodem van 23 april). Weerstand voor cardano ligt op $1,46 (top van 6 juli). Ook bij cardano wordt bij een daling onder de steun een zware hoofd-schouderformatie voltooid.

Ethereum laat een potentiële lagere top zien

Ook het cryptovalutapaar ETH/USD heeft het zwaar te verduren. Op korte termijn zet het herstel niet door. Nu de herstelfase is afgebroken zakt ethereum rap richting de steun rond $1.549,46 (de bodem van 25 maart). Weerstand voor ethereum ligt op $2.407,63 (top van 7 juli).

Ook bij ethereum wordt een serieuze hoofd-schouderformatie voltooid bij een daling onder de steun.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerde aandelen

  BTC/USD
39.203,51
-1.885,38
-4,59%