Terug

Columns

Watchlist

Premier Israël belt op hoge poten met Unilever-CEO

Door Arend Jan Kamp
op 20 juli 2021 10:45

Unilever is al bijna honderd jaar een prachtbedrijf en -aandeel. Het heeft aanzienlijk bijgedragen aan onze welvaart. Leve de aandelen, ook al doen ze het al een tijd niet goed, maar ik ben zelf wars van ruzie en controverse bij beleggen. En Unilever is de laatste jaren naar mijn smaak erg activistisch geworden.

Er is een track record. De ESG-roeptoeterij - leuzen leveren geen cash flow op, producten met marges wel - reclames terugtrekken van programma's en sites die in opspraak zijn (en daarna stilletjes terugkomen) en nu Ben & Jerry's dat openlijk partij kiest in het zo gevoelige Israëlisch-Palestijnse conflict.

Oh wacht, bedankt lezer voor de link: Unilever Israël heeft 2000 mensen in dienst en draait ruim $200 miljoen omzet.

Waarom zoek je de controverse Unilever? Zou ik graag eens horen. Misschien gaf vorige week deze marketingmanager het antwoord wel, of een deel daarvan: klanten willen of eisen het wellicht.

Intussen heeft de hele wereldpers het verhaal:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.