Terug

Columns

Watchlist

Mannen doen het beter in de Turbocompetitie

Door Redactie
op 7 april 2021 16:20

De heren lopen hun verlies in als het gaat om de prestaties in de Turbocompetitie. Waar ze vorige maand nog 6,3% in de min stonden, is dat nu een kleine 5%. De dames komen niet echt van hun plaats: zij staan nog altijd ruim 11% in het rood.

Kijken we naar autobezit, dan zien we dat Fiat-rijders eruit springen: zij behalen een gemiddeld rendement van 8,3%, gevolgd door Porsche-bezitters (+4,6%) en Renault-eigenaren (+1,1%). Onderaan staat Volvo met een min van ruim 20%.

Twintigers nemen leiding

Qua leeftijden gaan twintigers aan de leiding: de categorie 25 – 30 behaalt een rendement van gemiddeld 4,6%. Alle andere leeftijdscategorieën schrijven rode cijfers, met 90 – 95 als uitschieter naar beneden (-27,5%). 

Werpen we nog een blik op de politieke voorkeur, dan doen D66’ers goede zaken. Zij weten een bescheiden plus van 1,5% te behalen. Partij voor de Dieren-aanhangers staan onderaan met een min van 21,3%. 

Maandwinnaar maart

Over de maand maart heeft de heer Vanheste onder spelnaam saamen 123 het hoogste rendement behaald: maar liefst 204%! Hiermee wint hij een iPad; van harte gefeliciteerd!

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.