Terug

Columns

Watchlist

Must read: Beurs geprijsd voor perfectie

Door IEXProfs Redactie
op 7 april 2021 07:20

Britse aandelen klaar voor forse inhaalslag
De Britse beurs is al lange tijd uit de gratie bij beleggers. Dat heeft geleid tot koersen die ver zijn achtergebleven bij de rest van de wereld. Vermogensbeheerder Schroders verwacht dat Britse aandelen op het punt staan een flinke inhaalslag te maken.

IMF optimistischer over wereldeconomie
Het Internationaal Monetair Fonds heeft de verwachtingen voor de economische groei in de wereld verhoogd, zowel voor dit jaar als voor volgend jaar. Maar dat komt vooral op naam van de VS en veel minder van de eurozone.

Het valutaspel is zo makkelijk

Oliemaatschappijen moeten wel
Voor windparken op zee wordt steeds meer betaald.

De sterke keuzes van institutionele beleggers in 2020
Institutionele beleggers zijn vorig jaar niet in paniek geraakt. De situatie is wel benut voor stevige veranderingen in de portefeuille. Amerikaanse techaandelen waren favoriet, Emerging markets niet. De grote hoeveelheden cash geven aan dat de grote beleggers nog lang niet all-in zijn.

Dat was 700. Hoe verder?
Jan-Willem Nijkamp: "Bij een economisch herstel horen nu eenmaal oplopende rentes. Tot hoever gaan een stijgende rente en een stijgende beurs samen?" Een analist vertelt Reuters dat de beurs op dit moment geprijsd is voor perfectie. Ofwel, negatieve berichten hebben impact.

Particulier doet maar wat?
Helaas, (Amerikaanse) particuliere belegger blijkt niet zo goed bezig. De grote jongens profiteren.

Verkoop niet in tijden van stress
Want de geschiedenis zegt dat markten uiteindelijk tot rust zullen komen, en hun weg omhoog weer zullen vervolgen, aldus een verhaal van Belegger.nl.

Groot deel Nederland miljonair?
Het aantal miljoenenwoningen in ons land is vorig jaar, ondanks de coronacrisis, met meer dan 40 procent gestegen. Niet eerder kwamen er in één jaar zoveel huizen bij die 1 miljoen euro of meer waard zijn. Ook buiten de Randstad.

Michael O'Leary wordt onderwijl steeds bozer

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.