Terug

Columns

Watchlist

Must read: Vasthouden aan winnaars is moeilijk

Door IEXProfs Redactie
op 6 april 2021 07:00

Het zwarte gat Archegos
De gedwongen liquidatie van Archegos in een opgaande markt heeft niet alleen miljardenverliezen opgeleverd, maar ook voor knagende onzekerheid gezorgd. Want hoeveel leverage zit er in het systeem? Lees de bespiegeling van Hendrik Tuch. Bij Credit Suisse, een van de zes getroffen zakenbanken, is de schade enorm.

Bernstein: Aandelenmarkt in 2030 verdubbeld
De coronacrisis heeft het Amerikaanse beleid dermate veranderd, dat het mogelijk is dat de (Amerikaanse) aandelenmarkt tegen 2030 in waarde zal zijn verdubbeld. Misschien al eerder?

Vasthouden aan beurswinnaars is moeilijk
Ben Carlson: "The stock market is constantly switching back and forth between making people feel like a genius or an idiot depending on its mood. Growth stocks do the same thing but even more often. Picking the winners is hard. Holding onto them might be even harder." Goede column, zeker voor geduldige techbeleggers.

De twee belangrijkste beurskrachten zijn,
momentum en mean reversion. Momentum zorgt voor stijgende koersen, mean reversion voor het tegenovergestelde. Wie wint?

Reken (toch) niet op verzwakking dollar
Dollar blijft nog even profiteren van de cyclische aandelenrally in de VS.

Uitsluiten is dus niet de oplossing
De ESG-beleggers van Aberdeen Standard Investments voelen er niets voor om bedrijven met een hoge CO2-uitstoot bij voorbaat uit te sluiten.

Groene outsiders
Twee van oorsprong fossiele energiemaatschappijen zijn al lang duurzaam bezig, en worden daar op de beurs stevig voor beloond. Met de concurrentie die bleef vasthouden aan olie en gas ging het de andere kant uit.

Positieve inkopers, dus dalende koersen

Auto-industrie heeft er een probleem bij

Vrees voor opkomst China als grootmacht groeit
De vrees voor de opkomst van China groeit, ook onder Nederlanders. Maar, tegelijkertijd werken we met onze portemonnee mee aan die opmars, aldus RTL Z in een beeldreportage. Dit is overigens de inhoud van het laatste wederom ambitieuze Chinese vijfjarenplan.

Crypto's: Op naar de 3 biljoen
Het gaat hard. Op Tweede Paasdag passeerde de koerswaarde van crypto's de grens van 2 biljoen dollar.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.