Terug

Columns

Watchlist

Fastned dus toch en kort overzicht slagveld Damrak

Door Arend Jan Kamp
op 23 februari 2021 11:45

Er wordt serieus uitgedeeld op het Damrak en Fastned spant de kroon. Hoewel, dat is ook alweer 5 procentpunt gestegen, want dat deed even -16%. Kortom, het gaat heel snel heel hard. Daghandelaren kunnen niet bij hun schermen weg.


Technologie en de snelle stijgers van afgelopen tijd of jaar hebben niet hun dag. Onze technologie-aandelen zijn onder aanvoering van Besi in de uitverkoop en in de AScX is het Alfen dat een tik krijgt. En dat lag al niet goed. De puur defensieve, financiële en vastgoedaandelen redden nog een beetje de meubelen.

Opvallendste uitschieter vind ik zelf nog Air France-KLM. En gelet op het grondstoffenverhaal had ik van ArcelorMittal en Aperam niet zo'n daling verwacht. Om van AMG maar helemaal te zwijgen, dat krijgt er echt van langs. Nou ja, wie de markt ook probeert te begrijpen, verdient nooit wat. 

Het heet ook niet voor niets handelen en niet nadenken en dan pas doen. Dat is beleggen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.