Terug

Columns

Watchlist

Must read: Nieuwe supercycle?

Door IEXProfs Redactie
op 22 februari 2021 07:00

Optimisme kent geen grenzen
Columnist Ewout van Schaick, hoofd multi-asset bij NN IP, sorteert alvast voor op het einde van de coronapandemie. Hij verwacht dat de verliezers van 2020 de winnaars van 2021 zullen zijn.

Nieuwe supercycle grondstoffen?
Martine Hafkamp houdt ernstig rekening met een nieuwe sypercycle voor grondstoffen, want de situatie nu lijkt volgens haar verdacht veel op die van twintig jaar geleden. Beleggers in grondstoffen hebben over de laatste drie maanden zeker geen klagen.

Covid-19 liveblog: Stijgende rentes geen probleem
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? ING is niet bang voor stijgende rentes, T. Rowe Price en Kempen gaan voor risk-on, M&G zoekt het in EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

Hoe Amsterdam de grootste handelsbeurs van Europa werd
Het leek er lange tijd op alsof Frankfurt of Parijs het grootste handelscentrum voor aandelen in Europa zouden worden na de Brexit. Maar uiteindelijk is Amsterdam dus de winnaar geworden.

OPEC+ gaat dus weer verhogen

Dat was de obligatiebullmarkt?
Gaan de snel stijgende overheidsschulden, geld drukkende centrale banken en terugkeer naar economische groei een einde maken aan de decennialange bullmarkt voor obligaties? Vermogensbeheerder Pictet AM maakt zich geen zorgen. Deflatie blijft een grotere zorg dan inflatie.

Coronapandemie stimuleert duurzaamheid
Uit een onderzoek van ING onder honderden bedrijven blijkt dat duurzaamheid nu belangrijker wordt gevonden dan vóór het uitbreken van de pandemie. Daarmee lijkt het bedrijfsleven volop bezig met een duurzame herstart uit de coronacrisis.

Beleggen was nog nooit zo eenvoudig
De duidelijke relatie tussen aandelenkoersen en centrale bankenbalansen

De huidige techrally is echt anders dan de dotcomrally
Ben Carlson zet de verschillen op een rijtje. De belangrijkste:

Het ultieme gokinstrument
De verschillende redenen om in opties te beleggen. Het casino-element wordt steeds belangrijker.

Steeds minder
Obligatierendementen in historisch perspectief

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Huizenmarkt: Nu nog heter

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.